Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Державна податкова служба

Терміни сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

       Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що сплата збору здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

10:52:24 19.01.2022

Які категорії підприємців платників єдиного податку не ведуть облік товарних запасів за місцем їх реалізації.

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує, щоідприємці платники єдиного податку ІІ-IV групи, які не зареєстровані платниками ПДВ та не здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, облік товарних запасів не ведуть.

10:51:52 19.01.2022

Які категорії фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО з 01.01.2022 року.

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує, що з 01.01.2022 року фізичні особи-підприємці платники єдиного податку ІІ-IV групи зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО у випадку здійснення «розрахункових операцій» у розумінні Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР.

10:51:33 19.01.2022

Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи.

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує, що з 01 січня 2022 року розпочалася кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи (далі - податкова декларація) та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб (далі - податок) і військового збору, та/або мають право подати декларації для отримання податкової знижки та введена в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17 грудня 2020 року № 783 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України             від 02 жовтня 2015 року № 859».

10:50:21 19.01.2022

Про надання електронних послуг нерезидентами на митній території України.

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує, що починаючи з 01.01.2022, з урахуванням змін, внесених до Податкового кодексу України (далі -ПКУ) від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями Законом України від 03 червня 2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України  щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» (далі – Закон № 1525) запроваджується оподаткування електронних послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, у разі постачання таких послуг фізичній особі, у тому числі фізичній особі - підприємцю, яку не зареєстровано як платника податку, особою-нерезидентом, за правилами, встановленими ст. 208 прим.1 ПКУ.

10:48:08 19.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних