Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Робочий візит у округ Кінзігталь (Німеччина).

Дата: 28.09.2018 10:07
Кількість переглядів: 397

В серпні 2018 року  заступник голови ОТГ Верхогляд Оксана у складі робочої групи управлінців  закладів первинної ланки медицини, представників Харківської експертної групи з підтримки реформування системи охорони здоров’я та представників громадських об’єднань  побувала  з робочим візитом у окрузі Кінзігталь (Німеччина).  Поїздку організували європейські фундації "GIZ" та "U- LEAD".

Протягом тижневого візиту робоча група відвідала будинок для людей похилого рівня, окружну лікарню, практику сімейного лікаря, амбулаторію групової практики фахових лікарів (хірургічного напряму), станцію швидкої допомоги, будинок –інтернат для людей з особливими потребами та підприємство де такі люди працюють. Окрім того, група зустрічалася з мерами (бургомістрами) 2-х невеликих міст того регіону.

Вибір місця відвідування зовсім невипадковий. Саме в цьому регіоні діє фундація «Здоровий Кінзігталь», яка запроваджує дещо незвичну методику фінансування медичної галузі. І на сьогодні ця методика має підтверджений економічний ефект і підтверджені показники підвищення якості життя мешканців цього регіону. ЇЇ особливість полягає в тому, що можна витратити частину коштів які передбачалися на лікування, на попередження хвороб і збереження здоров’я, і це дасть і економічний ефект зменшення витрат і поліпшення життя пацієнтів. На сьогодні ТОВ  «Здоровий Кінзігталь» працює у багатьох напрямах, але основними з них є:

  • Профілактика серцево- судинних захворювань у груп пацієнтів з підвищеним ризиком;
  • Заходи з профілактики цукрового діабету;
  • Заходи з профілактики остеопорозу серед жінок;
  • Популяризація здорового харчування серед дітей шкільного віку;
  • Залучення людей усіх вікових груп до занять спортом.

Спробуємо втілити німецький досвід і у нас, адже заходи з профілактики не потребують багато фінансових вливань, в першу чергу потрібно підвищити рівень інформаційної обізнаності наших громадян. Найкращий ефект для досягнення цієї цілі дасть об’єднання можливостей  та ресурсів усіх  установ – освітніх, медичних та соціального захисту та самих жителів в першу чергу.

 

https://www.schwarzwaelder-post.de/orte-im-verbreitungsgebiet/zell-am-harmersbach/2018/08/delegation-aus-der-ukraine-informierte-sich-im-kinzigtal-ueber-das-deutsche-gesundheitssystem/38794  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних