Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Попередження про встановлення лічильників води

Дата: 20.02.2019 11:37
Кількість переглядів: 2465

Фото без опису

З серпня  встановлення лічильників води – обов’язкова вимога!

На сьогодні   користувачами послуг з централізованого водопостачання на  території Золочівської ОТГ є 3,1 тис. абонентів. На жаль, не всі з них встановили прилади обліку (лічильники), лише 60% користувачів Золочева зробили це, а в інших селах цей показник не доходить і до 10% від загальної кількості. До цього часу користувачі встановлювали лічильники за власним рішенням. Але вже в серпні цього року все зміниться.

2 серпня 2017 року  набрав чинності Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», відповідно до якого усі житлові будівлі повинні бути оснащені приладами обліку води протягом двох років з дня набрання чинності цим Законом, тобто з 02 серпня 2019 року.

Для абонентів, які на момент набрання чинності Законом вже користувалися послугами водоканалу за нормативами (без лічильника) передбачено 2 варіанти:

  1. Самостійне обладнання споживачем будинку приладом обліку води з виконанням вимог чинного законодавства.
  2.  Виконання робіт по встановленню лічильників силами комунального підприємства з наступним відшкодуванням споживачами коштів, що будуть витрачені на такі роботи.

Із вказаної дати комунальні підприємства – надавачі послуг не зможуть забезпечувати водопостачання абонентам без лічильників, щоб не потрапити під фінансові санкції Антимонопольного комітету.

Зважаючи на те, що обладнання лічильниками житлових будинків та квартир – це справа не одного дня, зараз житлово-комунальними підприємствами селищної ради вже розпочинається процес підготовки та збору заявок від абонентів на встановлення приладів обліку холодної води.

Тому, щоб не опинитися у складній ситуації  влітку,  користувачам централізованого водопостачання, потрібно потурбуватися вже зараз, адже встановлення лічильника – справа не одного дня.

Тому абонентам  КП «Житлово-комунальне господарство Золочівської селищної ради», Феськівського, Олександрівського та Одноробівського житлово-комунальних підприємств, оселі яких ще не обладнані лічильниками, слід звернутися до вищевказаних підприємств-надавачів послуг централізованого водопостачання та узгодити деталі встановлення приладів обліку.

Відповідно до положень Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» комунальне підприємство-надавач послуг з централізованого водопостачання не менш як за 2 місяці до встановлення вузлів комерційного обліку повідомляє власників (співвласників) будівлі про намір установити лічильник. Водночас власник (співвласники) будівлі протягом 2-х місяців має право повідомити комунальне підприємство про свою згоду на встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих в повідомленні умовах або запропонувати змінити такі умови чи здійснити самостійне обладнання будівлі вузлами комерційного обліку.

Якщо ж власник (співвласники) будівлі не здійснив такого повідомлення або якщо повідомив про намір погодити відмінні від запропонованих умов встановлення вузла комерційного обліку чи про намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку, але не зробив цього протягом 4-х місяців із дня повідомлення про намір установити вузли комерційного обліку — оснащення будівлі вузлами комерційного обліку здійснює комунальне підприємство-надавач послуг з централізованого водопостачання.

Розмір внесків за встановлення комерційних вузлів обліку визначається окремо для кожної будівлі. Можлива розстрочка по сплаті внесків на строк до 5 років або на інший строк за згодою сторін.

Начальник відділу житлово-комунального господарства та управління комунальною власністю Золочівської селищної ради Забейворота Т.В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних