Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

ПІДСУМКИ 1-ГО ТИЖНЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ ОНЛАЙН.

Дата: 15.04.2020 17:00
Кількість переглядів: 212

Фото без опису

6 квітня 2020 року стартував проєкт “Всеукраїнська школа онлайн”. Впродовж першого тижня його роботи у вільний доступ було викладено 165 уроків з 11 предметів для 5-11 класів. Лише на YouTube-каналі МОН уроки переглянули понад 3,5 млн глядачів. Цікава статистика про те, хто та які саме уроки найбільше дивились на медіаресурсах МОН.

  • Англійська мова – найпопулярніший предмет, і не лише серед дітей

Англійська мова – предмет, що став найбільш популярним одразу в 4-х класах (5, 6, 7 та 8 кл.).

Статистика YouTube-каналу МОН також свідчить, що ці уроки дивляться не лише учні, а й дорослі. Так, більшість акаунтів, з яких заходять саме на уроки англійської мови, належать особам з 18 до 54 років. Наприклад, відео уроку з англійської мови для 8 класу, де розбиралася тема “Present Simple”, переглянули 83,8 тис разів. 79,5% аудиторії цього відео – це люди віком від 18 до 54 років, аудиторія від 13 до 17 років – лише 13%. Це можна пояснити тим, що діти можуть переглядати уроки з акаунтів батьків, однак для інших відео частка “дорослих” серед глядачів значно менша. Так, урок з української мови для 9 класу на тему “Складне речення” подивилися 66,4 тис. разів. 23,2% аудиторії цього відео – діти віком з 13 до 17 років.

Отже, можна зробити висновок, що відеоуроки стали в нагоді не лише учням, а й дорослим, які прагнуть до саморозвитку.

  • Руханка підірвала YouTube та TikTok

 Руханки стали найбільш популярними відео Всеукраїнської школи онлайн – у рейтингу переглядів за перший, другий та третій день руханки посідають перші три сходинки найпопулярніших відео на YouTube-каналі МОН. Сумарно в них понад півмільйона переглядів. 

Популярність цих відео вийшла за межі YouTube та телеканалів і підірвала TikTok. Якщо ввести хештег #руханка в ТікТок, можна побачити відео з охопленням в 9,4 млн осіб. Підлітки записують смішні відео про те, як вони займаються на карантині, коментують зірок, що брали участь у зйомках, та пропонують свої варіанти руханок.

  • Більш ніж половина глядачів дивиться уроки з телефону

53,3% глядачів дивляться уроки на YouTube-каналі МОН з телефону, і лише 37,3% – з комп’ютера. Хоч це і відповідає загальним тенденціям цієї відеоплатформи, однак це руйнує міф про те, що смартфон непридатний для навчання. 

Нагадуємо, що уроки транслюються щодня з понеділка по п’ятницю щонайменше до кінця карантину. Кожного дня вони починаються о 10:00.

Зокрема, учні мають доступ до уроків з: української мови, української літератури, історії України, всесвітньої історії, англійської мови, фізики, алгебри, геометрії, географії, хімії та біології.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних