Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

1 квітня 2020 року стартував новий етап в реформуванні української медицини, який приніс із собою багато новел, серед яких електронний лікарняний.

Дата: 17.04.2020 18:23
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

Про введення електронного лікарняного заговорили ще у 2019 році та й сам Порядок ведення Електронного реєстру листків непрацездатності Кабінет Міністрів України затвердив постановою від 17.04.2019 року № 328 «Деякі питання організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього»). Наступним етапом провадження стало прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 року № 159 «Про особливості ведення Електронного реєстру листків непрацездатності до забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я з Електронним реєстром листків непрацездатності».

Реєстр формує та веде Пенсійний фонд України, який є володільцем даних Реєстру. Допускається використання латинських літер під час кодування діагнозів і звернень, написання електронної адреси.

Для отримання електронного лікарняного необхідно:

  • Звернутися до сімейного лікаря.
  • Лікар внесе інформацію про тимчасову непрацездатність до Електронного реєстру листків непрацездатності та засвідчить дану дію електронним підписом. На підставі цих даних Реєстр буде створювати листок непрацездатності з унікальним номером. Щодо відомостей, які має містити запис, то вони передбачені у п. 13 постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 328.
  • У результаті обміну даними лікарняний потрапляє до електронного реєстру листків непрацездатності в Пенсійному фонді. Варто зауважити, що і самі роботодавці з першого дня хвороби працівника зможуть перевірити на сайті відомства, чи відкрив працівник лікарняний.

Доступ до інформації з Реєстру, зазначеної в цьому пункті, є вільним, не потребує авторизації чи ідентифікації користувача на порталі послуг.

Щодо лікарів, то їхня ідентифікація у веб-сервісі проводитиметься на підставі переданих Міністерству охорони здоров’я до Пенсійного фонду України відомостей про заклади охорони здоров’я та фізичних осіб-підприємців, які мають ліцензію на провадження медичної практики.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних