Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Будьте відповідальними.

Дата: 10.06.2020 16:42
Кількість переглядів: 218

          Фото без опису  Мабуть, ніколи ще  Золочівські парки та клумби не були такими гарними, як цього року.  І все це завдяки місцевим талантам – працьовитій родині Золотарьових. Завдяки їх фантазії та важкій праці  Золочів заграв яскравими фарбами, а люди мають  помилуватися  такою красою. Родина Золотарьових забезпечила квітами не лише центр Золочева, а й ще й всі старостинські округи, висадивши загалом більше 13 тисяч квіток. Вони  працювали у будь-яку погоду, яка не була в цьому році сприятливою. Квіти потерпали спочатку від холодів, потім від злив, а тепер вже від спеки. У цій ситуації ми всі могли лише спостерігати та з нетерпінням очікувати кращих умов, не маючи змоги  вплинути на ситуацію.

            Але на зміну лихій погоді, прийшла інша біда –  це наші ж люди,  для яких і створювалася ця краса. Люди, які вирішили що в когось вдома вона виглядатиме краще ніж  на клумбах.  І вже через декілька днів після висадки квітів у парку «Центральний», працівники бригади з благоустрою, які доглядають за квітами, помітили що їх поменшало.  Це місцеві квітколюби вирішили «прорідити»  зайві, на їх думку,  квіти на клумбах.

            Як видно із записів на камерах спостереження,   зробила це  досить  мила жіночка, невимушено прогулюючись по парку серед білого дня. Загалом із клумб зникло близько 40 квіток на суму 400 грн, про що ми подали відповідну заяву до правоохоронних органів, приклавши до неї записи де добре видно процес переходу власності  від загальної до приватної. Сподіваємося, що правоохоронці відреагують на звернення. Тим більше що  дана любителька квітів вже відзначилася нещодавно в с. Феськи та с. Довжик.

            Цей факт  зафіксовано, завдяки камерам стеження, і є хоч якась надія на покарання винних. Але майже одночасно із квітами наруги зазнали приміщення рятувальної станції на Золочівському пляжу,  відкриття якого було  заплановане на  ці вихідні,  а  тепер перенесеться на невизначений  термін.  Місцеві  любителі спорту та здорового образу життя залишили  свої яскраві автографи на вагончику,  знівечивши його невідомо для чого.    На жаль, там не було камери, як і  не було її біля нового баку для відходів, щойно встановленого в с. Олександрівка, який швиденько переїхав на нове місце проживання, до когось додому. Немає камери й на вбиральні у парку «Центральний»  за автостанцією, тому важко зрозуміти, хто вважає що в ній зайві двері, які регулярно виявляються відірваними після гулянь вихідного дня, а іноді й зайвими бувають і вікна там.

            То що ж це виходить? Лише камери врятують все, зроблене людськими руками для людей?  І  їх потрібно прилаштовувати коло кожного сміттєвого бака, як це довелося робити в парку Центральний, щоб зрозуміти, як наповнюються відходами 4 баки за 1 ніч? Виявляється, що встановлення  камер - це сама необхідна стаття витрат, і лише під загрозою покарання наші люди можуть втримати свої руки і ноги, щоб не залишити  сліди свого перебування  у   кожному більш –менш облаштованому місці?

            Ми намагаємося  зробити такі місця у кожному населеному пункті, де  можна буде зібратися гуртом, та відпочити,  де було б місце для зборів та місцевих концертів. За останні 3 роки такі парки було облаштовано в с. Уди, Писарівка та Довжик. Але виявляється, що не всі розуміють навіщо вони потрібні. Так, в с. Довжик молодь використовує лавочки та сцену як трампліни для велосипедного спорту,  проклавши при цьому маршрут по клумбі. Тож, навряд чи їх чекає довге життя.  А в нас постає питання – чи варто ремонтувати  понівечене майно, чи  єдине, що врятує залишки майна, придбаного за кошти платників податків, це облаштування огорож, щоб унеможливити доступ до нього тих, для кого воно ж і будувалося? І лише це подовжить строк його використання. Чи може наші люди почнуть розуміти, що все що робиться на нашій території – це все для них? Що саме вони власники  парків, спортивних  та дитячих майданчиків, пляжів. Чомусь, до нас надходять звернення лише про відсутність  вуличного освітлення ввечері або вранці, і жодного разу ніхто не повідомив, про випадки коли світло горить цілу добу через  збій налаштувань таймерів.  Ніхто не хоче розуміти, що це «горять» вдень бюджетні кошти, яких можна було направити на інші потреби.

То ж може, кожен задумається що він може зробити для свого села. А той, у кого багато енергії, може  спрямувати її на  покращення того що  вже маємо, а не на наругу над майном? Може  тим, хто нівечить людське майно, варто самим зробити хоч щось корисне для людей? Будьте відповідальними, не проходьте мимо, коли бачите як псується громадське майно, повідомляйте  селищну раду або старост, коли бачите, що вуличне освітлення горить вдень. Адже без  вас ми не впораємося.

           

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних