Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Освітлювання роботи Золочівського відділу Дергачівської місцевої прокуратури.

Дата: 26.06.2020 14:24
Кількість переглядів: 322

За повідомленням начальника Золочівського відділу Дергачівської місцевої прокуратури Дениса Лещенка, питання захисту інтересів держави та протидії злочинності у лісовій сфері є одним з пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури України, тому відділом прокуратури посилено ведеться робота на даному напрямку.

         Так, упродовж 2020 року прокурорами відділу до суду скеровано 3 обвинувальних акти по обвинуваченню осіб у незаконній порубки лісу (ч.1 ст.246 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено суму збитків нанесених державі від незаконної порубки лісу, яка склала 125 тисяч гривень.

В судовому розгляді проваджень прокуратурою доведено вину 3 осіб, в результаті чого судом їх притягнуто до кримінальної відповідальності.

Також, за процесуальним керівництвом прокурорів відділу в ході  досудового розслідування одного кримінального провадження встановлено допущення, працівником державного підприємства в сфері лісництва,  незаконної рубки деревини на загальну суму  більш ніж 4 міліонна  гривень.

Усі зібрані докази злочину направлено до Державного бюро розслідувань, де 1 службовій особі підприємства повідомлено про підозру у вчиненні службової недбалості (ч.1 ст.367 КК України). На даний час, обвинувальний акт скеровано до суду.    

         Окрім цього, на даному напрямку відділом прокуратури постійно проводиться заходи направлені на підвищення взаємодії з громадою у інформуванні про випадки злочинів у лісній сфері. Усі необхідні контактні телефони по яким мешканці Золочівського району зможуть проінформувати прокуратуру про факти незаконної рубки лісу можливо знайти на офіційних сайтах органів місцевого самоврядування і державної влади, де у 2020 році розміщені відповідні публікації з вказаними даними.  

Нагадаємо, що відповідальність за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, передбачена ст.246 КК України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних