Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

АВТОМАТИЧНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ.

Дата: 26.06.2020 14:22
Кількість переглядів: 6849

            Пенсійним фондом України у червні 2020 року розпочато впровадження нової системи «Автоматичного призначення пенсії», тобто подати документи для призначення пенсії можна через особистий кабінет на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

         Особливістю новації є те, що пенсію буде призначено без особистого звернення до територіального органу Пенсійного фонду на підставі поданих у зверненні документів.

         В особистому кабінеті на порталі оновлено блок Комунікації з ПФУ та додано можливість подання «Анкети-заяви на автоматичне призначення пенсії», що працює наразі у тестовому режимі. Для ознайомлення надається повідомлення про запровадження нової сервісної послуги та кроки, які необхідно виконати перед формуванням анкети-заяви на автопризначення пенсії. Після ознайомлення надається форма Анкети, де деякі поля заповнюються автоматично за даними особи наявними на порталі, деяку інформацію необхідно додати в ручному режимі. Під час формування Анкети необхідно додати файли сканованих документів, що підтверджують набутий трудовий стаж та які ідентифікують особу.

         Підтвердженням того, що людина виявила бажання подати документи для призначення пенсіїв в автоматичному режимі є проставлення відповідної відмітки про надання згоди, далі необхідно натиснути кнопку «Відправити до ПФУ».

         Система передбачає зворотній зв'язок за результатами опрацювання звернення. У вкладці «Мої повідомлення» буде надходити інформація щодо опрацювання спеціалістами Фонду. Документи, які надаються для призначення пенсії при опрацюванні звернення «Автопризначення пенсії» буде оцифровано та атрибутовано спеціалістами Фонду та сформовано електронну пенсійну справу, яка стане доступна для перегляду у розділі «Моя пенсія» особам, які набули статусу пенсіонерів.

         Процес оцифрування та атрибутування документів, таких як трудова книжка чи інших документів про стаж, можна спростити, якщо подати їх заздалегідь, надіславши для опрацювання скановані копії документів за допомогою сервісу «Надання скан-копії трудової книжки». Зробити це можна незалежно від часу виходу на пенсію, послуга доступна для всіх користувачів, які авторизувалися із кваліфікованим електронним підписом.

         Користуйтеся вебпорталом Пенсійного фонду – отримуйте пенсійні послуги безпечно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних