Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Привітання до Дня визволення Золочева.

Дата: 06.08.2020 14:48
Кількість переглядів: 351

Фото без опису

Шановні жителі селищної об’єднаної територіальної громади!

Дорогі земляки!

         Сьогодні для багатьох поколінь священний день – 77 річниця визволення селища Золочів та  селища Калинове від німецьких загарбників у роки Другої світової війни. Ще в серці живих серпень сорок третього. І в документах, на фото та похоронках…

День визволення рідної землі назавжди залишиться символом героїчного минулого нашої Батьківщини, величі духу, братерства, стійкості, мужності, доблесті, відданості та вірності народу.

Ми звеличуємо та прихиляємося перед подвигом ветерана у роки Другої світової війни та післявоєнної відбудови.

Дорогий герой, визволитель! Доземно вклоняємося тобі, завдячуємо за визволення та здобуту Велику Перемогу над ворогом! Зичимо міцного здоров’я, миру та щастя, родинного затишку, тепла і безмежної вдячності молодих поколінь.

Не можна любити Батьківщину, по – справжньому, всією душею, не відчувши той болючий щем, коли стискається серце і холодить у грудях біля солдатської могили. Сьогодні, покладаючи квіти до священих місць у Золочеві, подумки завдячую кожному воїну, генералу і солдату, матері, вдові. І дітям війни. Я бачив, як їм несила стримати сльози.

Миру нам всім! Громаді, Україні! Для мене особисто слово  МИР священне. Внуку визволителя Батьківщини в роки Другої світової війни, за прикладом діда, мені довелося виконувати свій військовий та обов’язок громадянина в Республіці Афганістан. Важко згадувати ті роки. Коли втрачав побратимів, на собі виносив з поля бою поранених, коли «Чорні тюльпани» брали курс на Україну. Але ніколи не забути те відчуття, яке перехоплювало подих і не було сили, навіть, сказати слово, коли живий повернувся в Україну, в рідний Золочів, на Соснівку. Без сорому хотілося впасти і цілувати землю…

Ні, жахіття війни не забути. Вони – в болючих спогадах, безсонних ночах матерів, сирітських сльозах, в одинокій могилі невідомого солдата обабіч дороги, в курганах, обелісках. І в моєму серці. І немає сили втамувати біль, коли зустрічаю свого безногого бойового побратима. Брата…

Від імені Золочівської селищної ради, виконавчого комітету, Золочівської районної організації ветеранів та особисто від себе щиро вітаю всіх жителів громади, золочівців, людей різних поколінь, із Днем визволення нашого краю від ворога у серпні сорок третього. Нехай гояться рани, блакитного неба і хлібного лану! Щастя, радості всім і безмежної гордості за нашу Вітчизну. Святу і неповторну Золочівщину!

 

З глибокою повагою:

Золочівський селищний голова                    Леонід Канівець



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних