Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Впровадження пілотного проєкту Державного аграрного реєстру.

Дата: 03.09.2020 11:03
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

Золочівська селищна об’єднана територіальна громада бере участь у другому пілотному проекті, що реалізується Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад та розпочинає з 02 вересня 2020 року активну фазу пілотного впровадження Державного аграрного реєстру.

Проєкт реалізується у координації з Держгеокадастром, Міністерством юстиції та за сприяння проєкту Світового Банку й ЄС “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”, а також Програми USAID з аграрного і сільськогорозвитку (АГРО). 

ДАР – це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання. У майбутньому зареєстровані користувачі ДАР отримають можливість подавати онлайн заявки на участь в державних і регіональних программах державної підтримки сільського господарства.

На період пілоту працівники громади стануть операторами ДАР і консультуватимуть фермерів з питань роботи реєстру, допомагатимуть реєструватися тим аграріям, які не мають комп’ютера або доступу до мережі Інтернет. В цілому ж зареєструватися у ДАР онлайн вже зараз може будь-який український фермер. Особлива увага під час пілотного впровадження приділятиметься процессу опрацювання заявок на виправлення помилок щодо земельних ділянок у Державному земельному кадастрі.

Участь у другому пілотному впровадженні ДАР дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність даних на землю, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю. 

За допомогою Аграрного реєстру планується надавати державні сервіси, спростити доступ до банківського фінансування та программ кредитних гарантій, а також запровадити програми таргетованої державної підтримки й оцінювати їх ефективність.

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна за посиланням: www.ar.gov.ua.

Покрокова інструкція для реєстрації доступна у відео: https://www.ar.gov.ua/using.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних