Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Соціальні послуги особам похилого віку.

Дата: 01.10.2020 08:15
Кількість переглядів: 276

З нагоди відзначення 01жовтня Міжнародного дня людей похилого віку, Золочівське бюро правової допомоги  висвітлює правопросвітницьку інформацію з питання  надання соціальних послуг особам похилого віку та особам з інвалідністю.

ПостановоюКабінетуМіністрів Українивід 26 червня 2019 р. № 576затверджений Порядок «Про затвердження Порядку надання соціальних послуг особам з інвалідністю та особам похилого віку, які страждають на психічні розлади».

Зазначений Порядок визначає механізм надання соціальних послуг, у тому числі з догляду, особам з інвалідністю та особам похилого віку, які страждають на психічні розлади.

Особи похилого віку, особи з інвалідністювідповідно до індивідуальних потреб можуть отримувати соціальні послуги, перелік яких затверджується Міністерством соціальної політики, у тому числі догляд вдома, догляд стаціонарний, денний догляд, паліативний/хоспісний догляд, підтримане проживання.

Відповідно до даного Порядку соціальні послуги особам з інвалідністю, особам похилого віку можуть надаватися як за плату, так і безоплатно.

В установах системи соціального захисту населення можуть обслуговуватися за плату громадяни похилого віку, особи з інвалідністю та особи з психічними розладами, до вищезазначених закладів можуть прийматися особи похилого віку та особи з інвалідністю, які  мають працездатних дітей або родичів, зобов’язаних відповідно до чинного законодавства їх утримувати, якщо вони з об’єктивних причин не можуть цього робити (пенсійного віку, особи з інвалідністю, знаходяться за межами країни).

Соціальні послуги в обсягах, визначених державними стандартами, надаються безоплатно особам з інвалідністю, особам похилого віку, які не здатні до самообслуговування і не мають рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані особами з інвалідністю в порядку, визначеному законодавством.

Особам з інвалідністю, особам похилого віку соціальні послуги в обсягах, визначених державними стандартами, можуть надаватися із встановленням диференційованої плати залежно від доходу таких осіб відповідно до законодавства.

Соціальні послуги понад обсяги, визначені державними стандартами, надаються на платній основі.

Тарифи на платні соціальні послуги та соціальні послуги із встановленням диференційованої плати встановлюються надавачем соціальних послуг відповідно до Порядку регулювання тарифів на платні соціальні послуги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2005 р. № 268 (Офіційний вісник України, 2005 р., № 15, ст. 759).

З метою отримання додаткової інформації звертайтеся до відділу «Золочівське бюро правової допомоги», що знаходиться за адресою: смт. Золочів, вул. 8 Березня, 3; телефон: (05764) 5-00-90.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних