Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Постачальники природнього газу, як обрати та заключити договір щодо обслуговування?

Дата: 13.01.2021 14:21
Кількість переглядів: 209

Покроковий алгоритм дій:

 

Визначитись з постачальником газу таперевірити, чи дана компанія має право на постачання газу можна на сайті НКРЕКП

( https://www.nerc.gov.ua/?id=21970)

«Публічна інформація» – РЕЄСТР наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних-Ліцензійний реєстр НКРЕП" (файл одразу завантажиться на ПК). У списку треба знайти постачальника природного газу за його юридичною назвою та у розділі «Статус ліцензії» перевірити її чинність.

Подати заяву-приєднання встановленого зразка до нового постачальника (є на сайті нового постачальника, так і надіслати йому скановану/сфотографовану заяву на електронну скриньку).

Разом із заявою-приєднанням споживач пред'являє постачальнику:

документи, якими визначено право власності чи користування на об'єкт (приміщення);

документ, що посвідчує особу споживача (паспорт), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код);

інші документи, які може вимагати постачальник (перелік яких має бути визначений на сайті такого постачальника (Н: це може бути останній рахунок за розподіл або постачання газу).

Очікувати повідомлення від нового постачальника про дату, з якої здійснюватиметься постачання природного газу (термін до 20 днів, однак конкуренція уже змушує компанії реагувати швидше).

Отримати остаточний рахунок від попереднього постачальника протягом 6-тижнів. Розрахуватись із попереднім постачальником упродовж 10-днів з моменту отримання рахунку.

Новий постачальник, отримавши заяву-приєднання, не пізніше ніж на 3-робочий день з дня отримання заяви, скеровує повідомлення про намір побутового споживача змінити постачальника природного газу на інформаційну платформу оператора газотранспортної системи (https://tsoua.com/.../yak-staty.../informatciina-platforma/), а діючий постачальник автоматично отримує повідомлення про намір його споживача укласти договір з іншим постачальником (але продовжує постачати газ, до моменту внесення новим постачальником-у свій Реєстр споживачів. Новий постачальник протягом 3-робочих днів письмово повідомляє побутового споживача про дату, з якої здійснюється постачання природного газу.

Нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги громадяни можуть звертатися до Золочівського бюро правової допомоги, контактний телефон: (05764) 5-00-90, та за електронною адресою:  [email protected] . Окрім цього, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0800213103.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних