A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Зміни в законодавстві щодо прикордонного режиму

Дата: 21.10.2021 14:07
Кількість переглядів: 296

              Фото без опису

Державна прикордонна служба України інформує

У зв’язку із набранням чинності ПКМУ від 04.08.2021 № 890 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань прикордонного режиму» вважаємо доречним довести до вас основні моменти ПКМУ  від 27 липня 1998 р. N 1147 «Про прикордонний режим»

Загальні питання

Контрольований прикордонний район - це ділянка місцевості, яка визначена, як правило, у межах території району, міста, селища та села, прилеглої до державного кордону або до узбережжя моря, що охороняється  органами  Державної  прикордонної  служби, а також у межах   територіального   моря,   внутрішніх   вод,   частини  вод прикордонних  річок,  озер  та  інших  водойм і розташованих у цих водах островів.

Прикордонна смуга - ділянка місцевості, яка встановлюється безпосередньо   вздовж   державного  кордону  на  його  сухопутних ділянках  або  вздовж  берегів  прикордонних  річок, озер та інших водойм,  завширшки  5 кілометрів від лінії державного кордону, але не  може бути меншою від ширини смуги місцевості, що розташована в межах   від   лінії   державного  кордону  до  лінії  прикордонних інженерних споруд. До  прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

Нормативно-правові акти МВС з питань прикордонного режиму, видані  в  межах його повноважень та зареєстровані в установленому порядку,  є  обов'язковими для виконання центральними та місцевими органами  виконавчої  влади,  органами  місцевого самоврядування, юридичними і фізичними особами.

Особи,  винні  у порушенні  прикордонного режиму, несуть адміністративну або іншу відповідальність згідно  із законодавством.

 

Порядок в’їзду, перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб у прикордонній смузі  та контрольованому прикордонному районі

Громадяни  України  в'їжджають  у  прикордонну  смугу   та контрольований  прикордонний  район,  перебувають,  проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу (паспорт громадянина  України,  паспорт гр. України для виїзду за кордон,  дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, службове посвідчення, посвідчення  водія  чи  інший  виданий державним органом документ, який  має  такі  обов'язкові  реквізити,  як  прізвище,  ім'я,  по батькові, фотокартку,  підпис  відповідальної  посадової  особи, відбиток печатки або штампу установи,  яка видала  документ,  дату видачі).

Іноземці та особи без громадянства в'їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний   район, перебувають та пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на території України.

Дані особи, на вимогу уповноважених осіб ДПСУ та органів НП  зобов'язані пред'являти відповідні документи, передбачені цими пунктами.

З  метою виявлення порушень законодавства з прикордонних питань,  виконання завдань, пов'язаних з боротьбою з організованою злочинністю  та  незаконною міграцією у межах прикордонної смуги і контрольованого прикордонного району, уповноважені особи ДПСУ та органів НП мають  право  відповідно до ЗУ "Про Державну прикордонну  службу  України"    та "Про дорожній рух"  

у  разі  потреби  зупиняти  та оглядати транспортні засоби.

Водій повинен:

- зупинити  транспортний  засіб у місці, на яке йому буде вказано, з дотриманням  правил  зупинки;

- подати  для перевірки  документи, що посвідчують особу водія і пасажирів та  реєстраційний  документ  на транспортний засіб;

- дати можливість  оглянути  транспортний  засіб  і  перевірити номери його агрегатів.

 

Порядок провадження робіт у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі

Авіаційні  роботи,   будівництво,  вирубування  дерев   і чагарників, водокористування, геологічне вивчення, дорожні та інші дослідження,  гідротехнічні,  землевпорядні,  меліоративні та інші роботи,  пов’язані  із  зміною  водного режиму прикордонних річок,
озер  та інших водойм, водолазні роботи або занурення апаратів, що використовуються   для   підводного  плавання,  відео-,  кіно-  та
фотознімання  місцевості,  туристичні  подорожі  і  стрибки з усіх видів парашутів у межах прикордонної смуги і районів, на території яких Кабінетом Міністрів України запроваджено   прикордонний   режим,   а   також  збори,  мітинги, маніфестації  і  демонстрації, спортивні, видовищні та інші масові заходи,  військові  навчання  і  тренування (далі - масові заходи) проводяться  після інформування органу охорони державного кордону, у  зоні  відповідальності  якого  провадиться  така діяльність.

Інформування здійснюється усно з використанням засобів електрозв’язку і письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, а щодо проведення масових заходів - не пізніше ніж за 72 години до їх проведення, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти.

Утримання і випасання худоби в межах  прикордонної  смуги можливе   лише   у   місцях,   визначених   місцевими   державними
адміністраціями   за   погодженням  з  відповідними  органами  або підрозділами   Державної   прикордонної   служби,  за  сприятливої
епізоотичної  ситуації  на  цій  території  та  за умови належного загородження цих місць власниками худоби.

 

    

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних