A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Алгоритм дій з відшкодування шкоди за зруйноване майно.

Дата: 12.12.2022 14:02
Кількість переглядів: 131

 

Фото без опису#БПД_МешканцямЗвільненихТериторій

За більш ніж 8 місяців повномасштабної війни сотні тисяч українців залишилися без власного 🏠житла внаслідок його знищення або пошкодження російськими ☠️💥окупантами. Експерти озвучують цифру близько 130 тис. зруйнованих чи сильно пошкоджених житлових будинків. Хто і як буде відшкодовувати збитки? Що для цього треба зробити власнику зруйнованого майна?

У 📹відеоролику розповідаємо про кроки, які необхідно зробити якнайшвидше. ❗️ Якщо цього не виконати зараз, потім буде складніше отримати відшкодування.

1️⃣ Зафіксувати факт знищеного чи пошкодженого майна (фото- чи відео- фіксація і обов'язково з прив'язкою до місцевості).

2️⃣ Підготувати документи, які підтверджують право власності на зруйноване чи пошкоджене майно.

3️⃣ Звернутися до правоохоронних органів з метою ініціювання кримінального провадження за фактом нанесення шкоди майну та отримання процесуального статусу потерпілої особи.

4️⃣ Звернутися до військово-цивільних адміністрацій за місцем розташування зруйнованого чи пошкодженого майна із заявою щодо адресної допомоги

5️⃣ Звернутися до юриста, адвоката або правозахисних організацій, які підкажуть та/або допоможуть підготувати позов для вирішення справи в судовому порядку з метою отримання максимально повного відшкодування збитків.

Пам'ятайте, що процес відшкодування збитків, завданих майну, може бути тривалим, перш ніж людина отримає реальну компенсацію, можуть пройти роки. Проте не втрачайте надії, боріться, і пам'ятайте, що по юридичну пораду можна звернутися до системи безоплатної правової допомоги.

Відео виготовлене за сприяння мережі правових клубів Правокатор, ГО "Громадянська мережа ОПОРА" у межах проєкту "Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства", що впроваджується ІСАР "Єднання за фінансової підтримки ЄС.

______

Контакт-центр системи БПД 📞0 800 213 103 (щодня на зв'язку, в будні з 08:00 до 19:00 та вихідні з 09:00 до 18:00. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні. Для дзвінків з-за кордону номер +38(044) 363 10 41 (вартість за тарифами оператора). Усі сервіси системи БПД ➡️ https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних