Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Коли засуджені виключаються із військового обліку.

Дата: 10.02.2023 10:03
Кількість переглядів: 3569

Фото без опису

Працівниками Богодухівського РВ №2 з питань пробації 09.02.2023 року було ініційовано проведення спільної робочої наради із керівництвом другого Богодухівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в Харківській області, на якій було проведено взаємозвірку засуджених осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, які були мобілізовані під час дії особливого періоду, до його припинення, які знаходяться на обліку Богодухівського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області з підписанням відповідного акту звірки.

Також було обговорено питання: коли засуджені виключаються із військового обліку? На що, начальник другого Богодухівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в Харківській області пояснив, що у статті 37 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», виключенню з військового обліку підлягають громадяни України, які:

– були раніше засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину;

– направлені для відбування покарання до установ виконання покарань або до яких застосовано примусові заходи медичного характеру.

Якщо чоловік не був засуджений до позбавлення волі зі вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, та  не  був направлений для відбуття покарання до установи виконання покарань, а був засуджений та його звільнили від відбування покарання з випробуванням (з іспитовим строком), він не підпадає під зазначені пункти.

Це не є підставою для виключення його з військового обліку, та відповідно він є військовозобов’язаним та підлягає призову під час мобілізації.

Такими чином, військовозобов’язані, які відбувають умовне покарання, яким їм замінили ув’язнення, вони можуть бути мобілізовані на загальних умовах.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних