Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Переваги досудової доповіді.

Дата: 29.05.2023 12:28
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

Досудова доповідь - інформація, що характеризує обвинуваченого, з метою прийняття судом рішення про міру його відповідальності.

Суддя під час розгляду справи хоче більше дізнатись про обвинуваченого і краще зрозуміти обставини, через які обвинувачений потрапив до суду.

Доповідь – це шанс для обвинуваченого розповісти свою історію перед тим, як суддя призначить покарання у разі визнання обвинуваченим вини або звільнить його від покарання.

Якщо обвинувачений потребує підтримки, спеціальних соціальних послуг – Доповідь міститиме рекомендації для суду щодо виду і обсягу таких послуг.

Під час розмови, працівник пробації запитує обвинуваченого про особисте життя, поведінку у повсякденному житті, про навчання, роботу, стосунки з друзями та однолітками. Також, можуть обговорювати окремі події, що стосується правопорушення.

Якщо суд визнає провину обвинуваченого, то обов’язково зважатиме на інформацію, зазначену в Доповіді. Це допоможе визначити вид покарання, який відповідатиме серйозності скоєного правопорушення.

Частіше у обвинуваченого виникає питання: «А а чи обов’язково брати участь у підготовці досудової доповіді?». На це питання відповідаємо, що участь у процесі підготовки досудової доповіді – це право обвинуваченого. Однак, потрібно пам’ятати, що мета Доповіді-визначення того, що буде найкращим для обвинуваченого.

Від активної участі обвинуваченого у підготовці досудової доповіді та від достатньої інформації, що буде ним надана, залежить висновок працівника пробації, а відтак і справедливе рішення суду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних