A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Волонтерство у пробації — можливість для змін

Дата: 25.08.2023 14:59
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, що забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню відповідного середовища, щоб людина була готова вести правослухняний спосіб життя. Важливу роль в успішній реалізації зазначених цілей відіграє залучення волонтерів, адже лише спільними зусиллями із соціально активними і свідомими громадянами можливо побудувати безпечну та розвинену громаду.

   Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням деяких особливостей визначених Законом України «Про пробацію».

    Основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведення з ними соціально-виховної роботи. З урахуванням досвіду роботи, освіти, моральних, ділових якостей, висловлених пропозицій та побажань волонтера пробації, волонтер може долучатися до участі у таких видах діяльності як:

– здійснення наглядових заходів за місцем роботи та навчання засуджених;
– проведення соціально-виховної роботи із засудженими;
– складання та реалізація індивідуальних планів роботи із засудженими;
– проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженими;
– надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги засудженим;
– надання допомоги у працевлаштуванні засуджених, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально корисної діяльності;
– реалізація пробаційних програм стосовно осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням;
– здійснення заходів з підготовки осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення;
– реалізація інших заходів, спрямованих на виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

     Сьогодні волонтерство – не просто новомодний рух, що об’єднує громадян. Це діяльність за покликом серця, яка полягає у добровільній безоплатній участі небайдужих людей, які відчувають потребу робити свій внесок у розвиток соціально значущих проєктів. Волонтери не отримують матеріальної допомоги у вигляді заробітної плати, проте вони мають дещо інше – розвиток власних здібностей, моральне задоволення, відчуття власної необхідності тим, хто потребує допомоги і відчуття, що вони приносять користь, отримують нові знання. Тобто, волонтерська діяльність в Україні, хоча поки і не стала масовою, проте є такою, що дозволяє говорити про неї, як про суспільне явище та як про важливу складову діяльності органів пробації.

     

     З урахуванням викладеного, запрошуємо всіх бажаючих для співпраці з уповноваженим органом пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за такими контактами: смт Золочів, пл. Слобожанська, буд. 3, кб. 18 (приміщення відділу освіти). Богодухівський районний сектор №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області.

  Разом ми зможемо побудувати ефективну волонтерську мережу, що сприятиме забезпеченню безпеки у суспільстві.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних