Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Дитина, яка пережила окупацію. Родина, що вижила після обстрілу. Військовий, який повернувся з фронту з невидимою раною.

Дата: 13.10.2023 08:58
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

🔸Таких українців тисячі. Одні зможуть власними силами впоратися з пережитим травматичним досвідом, інші – потребуватимуть підтримки фахівця з ментального здоров’я.

▫️ Часто саме тут на їх шляху з’являються перепони: зневірення, сором, або ж просто незнання, що така можливість існує.

❕Тема подолання стигми звернення до фахівців стала однією з головних під час ІІІ Міжнародної конференції «Психічне здоров’я: Україна. Світ. Майбутнє».

Захід охопив чотири панельні дискусії, де також обговорили впровадження науково-обґрунтованих методів протидії впливу війни на психіку людей, збереження ментального здоров’я ветеранів та ветеранок, новітні підходи у роботі з дітьми, які переживають війну.

☝🏻На конференції також порушили питання впливу військових дій на природу, а відтак можливих наслідків для здоров’я українців.

💬- Трансформація системи ментального здоров’я в Україні, насамперед, орієнтована на потреби кожної людини, на розвиток і доступність послуг психосоціальної підтримки у кожній громаді України. Завдяки лідерству першої леді Олена Зеленська тема збереження ментального здоров’я стала актуальною на національному рівні. Над створенням цілісної ефективної системи, а не фрагментарних рішень, гуртуються урядова команда, регіональна влада, громади, професійна спільнота, неурядовий сектор. Ми вдячні усім міжнародним партнерам, які разом із нами на цій важливій дорозі боротьби за свободу, за відновлення України, - наголосила під час конференції директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, радниця Прем’єр-міністра України Ірина Микичак.

ℹ️ Конференцію організовано у партнерстві з НПА - Національна психологічна асоціація за сприяння UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та фінансової підтримки Уряду Канади, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.

#тияк



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних