A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Інформація про результати голосування жителів Золочівської територіальної громади щодо перейменування місцевих топонімів.

Дата: 15.05.2023 13:51
Кількість переглядів: 51

Інформація про результати голосування жителів Золочівської територіальної громади щодо перейменування місцевих топонімів.

На Золочівщині проведено громадське обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки територіальної громади. Робота проводилася із врахуванням думки мешканців з метою увіковічення пам’яті про визначні історичні події України, відомих діячів та Героїв, які прославляють Україну та в різні часи боролись за незалежність нашої держави

Впродовж двох місяців, з 05 березня по 05 травня 2023 року, у Золочівській громаді тривало голосування за перейменування 66-и місцевих топонімів. Протягом цього періоду всі мали можливість обрати один із варіантів назв вулиць, провулків тощо. Близько 10 тисяч мешканців громади взяли участь у голосуваннї, як онлайн, на інтернет-платформі, завдяки якій вдалося забезпечити прозорість, доступність та достовірність результатів, так і офлайн. Крім того, кожен житель нашої громади міг безпосередньо у заяві для голосування зазначити свій варіант нової назви вулиці чи провулку або надіслати пропозиції у письмовому та електронному вигляді на адресу виконавчого комітету.

За результатами голосування найбільшу кількість пропозицій по перейменуванню (19 вулиць громади) складають звернення жителів щодо вшанування загиблих героїв російсько-української війни.

Так, вже наприкінці травня у місцевій топоніміці можуть з’явитися такі імена героїв-захисників України: В’ячеслава Решетняка (нині вулиця 1 травня у селі Довжик), Віталія Золотарьова (нині вулиця 40 років Перемоги у селі Олександрівка), Андрія Ганкевича (нині вулиця Механізаторська у селищі Відродженівське), Володимира Макарова (нині вулиця Больнична у селі Лютівка), Данила Кофанова (нині вулиця Молодіжна у селі Одноробівка), Олександра Шамрая (нині вулиця Тіткова у селі Одноробівка), Миколи Постольного (нині вулиця Центральна у селі Петрівка), Олександра Постольного (нині вулиця Центральна у селі Ковалі), Олексія Герасимова (нині вулиця Южна у селищі Калинове), Анатолія Ільченка (нині вулиця Матросова у селі Леміщене), Казбека Гюлечова (нині вулиця 40 років Перемоги у селі Рясне), Станіслава Дворнікова (нині вулиця Матросова у селі Цапівка), у смт Золочеві: Віталія Велигори (нині вулиця Разіна), Олександра Гончаренка (нині вулиця Гагаріна), Олександра Карпенського (нині вулиця Ломоносова), Саміра Рустамова (нині вулиця Матросова), Сергія Константінова (нині вулиця Академіка Павлова), Валерія Скрипки (нині вулиця Толстого), Миколи Пантелея (нині вулиця Чернишевського).

Так само, на мапі з’являться нові назви вулиць на честь військових підрозділів, які в період активної фази збройної агресії захищали і продовжують захищати Золочівщину і територіальну цілісність держави: Героїв 93 бригади (нині вулиця Курченко Н.), Героїв нацгвардійців (нині вулиця Горького), Героїв прикордонників (нині вулиця Ватутіна), Героїв рятувальників (нині вулиця Маяковського).

Крім того, враховані колективні звернення та пропозиції жителів громади, а саме: організації ветеранів України Золочівської селищної територіальної громади, щодо перейменування вулиці Мічуріна в смт Золочів на честь Почесного громадянина селища Золочів, інваліда Другої світової війни, Соколовського Володимира Івановича, який в мирний час працював на керівних посадах, а після виходу на пенсію очолював ветеранську організацію громади. Ще одне звернення надійшло від жителів Довжицького старостинського округу та СТОВ «Довжик», щодо увіковічення пам’яті Бороха Миколи Григоровича, Почесного громадянина Золочева, "Почесного громадянина Богодухівського району, якому земляки неодноразово виявляли довіру, обираючи його депутатом різних рівнів, який з перших днів повномасштабної агресії військ рф надавав суттєву підтримку як Збройним Силам України, так і мешканцям громади.

Кожна пропозиція, що набрала найбільше голосів, буде врахована під час затвердження проєкту нових назв топонімів.

Дякуємо всім золочівцям за активну позицію, небайдужість, патрітизм. Рухаємося далі - позбавляємось від «руского міра», радянських наративів та дійсно повертаємо нашій громаді її історичне обличчя, наповнюємо навколишній простір саме українським світом. А також маємо можливість повернути із небуття видатні імена та гідно вшанувати подвиг наших захисників. Це найменше, що ми можемо зробити для нашої Перемоги та майбутніх поколінь.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних