Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

«Подорож до ментального здоров’я»

Дата: 21.11.2023 15:12
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

«Лише за десять хвилин мій стан з мінуса перемкнувся на плюс».

«Наче просто походив, зробив якісь вправи, а настрій поліпшився».

«Метелик» та «сокира» дійсно допомагають!»

❤️‍🩹 Перші враження завжди найщиріші. Саме такі перші враження в учасників інтерактивного івенту «Подорож до ментального здоров’я» коли вони опановують техніки самодопомоги.

✔️ Суть його проста: на початку кожен проходить короткий тест психоемоційного стану – заповнює анкету. Потім відвідує декілька пунктів, де разом з фахівцем опановує техніки самодопомоги. На виході – знову тест й учасник на власному досвіді усвідомлює, що піклуватись про ментальне здоров’я можна та потрібно.

❕Для проведення «Подорожі» не потрібно багато місця, ресурсів, – акцію можна організовувати й просто неба, й в приміщенні. Все доволі просто та зрозуміло.

🔹 Перетворитись та масштабуватись івенту дозволили результати прем’єри, яка відбулась під час заходів на День ментального здоров’я, що були організовані Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

🔸 Всією країною, в різних містах, селищах, громадах участь в акції лише одного дня, 10 жовтня, взяли близько 30 000 українців.

▫️ Більшість після виконання технік самодопомоги та спілкування зі психологами відмітили зниження роздратованості та пригніченості. Водночас понад 80% учасників впевнено заявили про досягнення емоційної рівноваги, почуття щастя та спокою.

▫️ Показник комфортності спілкування про своє ментальне здоров’я теж виріс на 10% – люди переконалися, що психолог не засуджує, не лякає, а допомагає, йому варто довіряти.

▫️ Серед молоді виявлена велика зацікавленість щодо піклування про власне ментальне здоров'я. Підлітків майже не потрібно переконувати у важливості та необхідності плекання стійкості.

💬- Івент наочно всім довів свою ефективність. Виявилось, що досить просто проводити масові навчання технікам самодопомоги. Саме тому вирішено трансформувати «Подорож до ментального здоров’я» в окремий проєкт. Захід вже проводили під час форумів та конференцій. Крім того, зусиллями регіональних координаторів Всеукраїнської програми ментального здоров’я він стає виїзною акцією. «Подорож до ментального здоров’я» будуть проводити в громадах, селах, поселеннях. Особливо там, де досі відсутня можливість отримати психосоціальні послуги. Люди мають навчитись технікам самодопомоги, адже це доступна та ефективна турбота про себе та близьких. А місцеві керівники повинні зрозуміти, що можливо та потрібно створювати психосоціальні послуги на місцях, - наголошує керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, голова ГО Безбар'єрність Оксана Збітнєва.

#тияк



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних