Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

На Харківщині посилюватимуть протиепізоотичні заходи

Дата: 19.01.2024 10:26
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

Про це йшлося під час Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській обласній військовій адміністрації.

В 2023 році в регіоні зафіксовано 117 спалахів сказу тварин. Майже 70% виявлено на деокупованих територіях або в зонах, де велися активні бойові дії. Зокрема в Ізюмському та Чугуївському районах області. Така ситуація пов’язана з неможливістю проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин і контроль їхньої популяції в попередньому 2022 році.

«Минулоріч лісничі господарства Красноградського, Лозівського, а також частин Харківського і Богодухівського районів здійснили пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин. Розкладено більш як 287 тисяч доз вакцини. Цьогоріч маємо провести 2 пероральні вакцинації – навесні та восени. Це має знизити ризик розповсюдження сказу серед диких тварин, а тим більше передачу інфекції свійським», - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Крім того, на початку 2024 року в Валківській громаді виявили об’єкт з 47 тушами свиней. Причина смерті – африканська чума. Осередок було локалізовано та ліквідовано профільними підрозділами Держпродспоживслужби.

«Нині ситуація повністю контрольована. Аби уникнути подальшого спалаху хвороби на території тваринницьких комплексів та приватних господарств Харківщини, заходи з контролю та вакцинації свійських тварин будуть посилюватися», - додав Євген Іванов.

Водночас, в регіоні проводилися заходи з вакцинації свійських та домашніх тварин від сказу. В 2023 році фахівці державних установ ветеринарної медицини, які підпорядковані Держпродспоживслужбі в Харківській області вакцинували більш ніж 103 тисячі собак, понад 77 тисяч котів, 22 тисячі голів великої рогатої худоби.

«Закликаємо жителів Харківщини проводити планове, щорічне щеплення свійських та домашніх тварин особливо в сільській місцевості. Це знижує ризики розповсюдження хвороб та зараження сказом», - наголосив начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Євген Тіняєв.

Фото

  • Фото без опису
  •  
  • Фото без опису
  •  
  • Фото без опису

Теги: харківщина іванов засідання

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних