A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Скористайтеся правом на податкову знижку!

Дата: 16.02.2024 09:19
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

 

 

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує громадянам, що отримати податкову знижку, за витратами понесеними у 2023 році, можна до кінця поточного року. У разі, якщо платник податку не скористався цим правом, перенести його на наступний рік неможливо.

Податкова знижка – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених Податковим кодексом України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ). Тобто, фізична особа повинна бути громадянином України та мати офіційну заробітну плату.

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у пункті 166.3 статті 166 ПКУ.

Найбільш популярними серед платників податків є реалізація права на податкову знижку:  за навчання; у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу «на газ»; за користування іпотечним житловим кредитом; страхування життя  тощо.

Громадяни, які мають статус внутрішньо переміщеної особи можуть одержати податкову знижку у разі сплати за договором оренди житла (квартири, будинку).

Для цього платникам податку необхідно надати декларацію про майновий стан і доходи до податкового органу  особисто, поштою або скориставшись електронними сервісами від ДПС України, зокрема через Електронний кабінет чи застосунком «Моя податкова».

Повернення коштів відбувається протягом 60 днів з дня подання декларації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних