A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Майже кожен другий українець допускає, що може стати ветераном

Дата: 15.03.2024 08:41
Кількість переглядів: 19

 

Майже кожен другий українець допускає, що може стати ветераном

 

 

Про результати четвертого загальнонаціонального опитування “Образ ветеранів в українському суспільстві” повідомили в Українському ветеранському фонді.

41% опитаних українців допускають, що можуть стати ветераном у майбутньому, 53% — протилежної думки.

Про це свідчать дані четвертого загальнонаціонального опитування “Образ ветеранів в українському суспільстві”, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” спільно з Українським ветеранським фондом.

Про можливість стати ветеранами найчастіше кажуть мешканці західних регіонів, наймолодші респонденти, чоловіки, та ті, хто мають родичів і близьких, котрі воювали з 2014 року і зараз.

“Особливу увагу варто звернути на тривожний тренд зниження довіри до ветеранів періоду АТО/ООС, згідно з опитуванням. Це може свідчити про наростаючу стигматизацію ветеранів і потенційне поглиблення проблем із їхньою соціалізацією та адаптацією. Якщо ця тенденція продовжиться, можливо, ми станемо свідками подібних сценаріїв стосовно ветеранів, які наразі воюють, після їх повернення додому”, — каже Руслана Величко-Трифонюк, виконуюча обов’язки виконавчої директорки Українського ветеранського фонду.

Фото без опису

Попри зростання кількості родин, у яких є люди, котрі воюють, все ж опитування фіксує зниження рівня абсолютної довіри цивільного населення до ветеранів різних категорій та військових.

“76% опитаних вважають, що суспільство сьогодні поважає ветеранів. Водночас у порівнянні з опитуванням у вересні 2023 їхня кількість майже не змінилася (у вересні таких було 79%). Протилежну думку сьогодні мають 18%. Більше таких серед мешканців західних регіонів та молоді”, — наголосив Любомир Мисів, заступник директора Соціологічної групи “Рейтинг”.

67% українців вважають, що для ветеранів однією з головних проблем буде нерозуміння з боку суспільства. У той час опитування, проведене Українським ветеранським фондом в січні 2024 року серед ветеранів показало, що 63,3% ветеранів зіштовхнуться з нерозумінням з боку суспільства.

“Ми регулярно провидимо загальнонаціональні опитування серед цивільного населення та аналізуємо потреби й настрої ветеранів. Наразі фіксуємо зростання стигматизації захисників. До прикладу, за результатами загальнонаціонального опитування 86% українців вважають, що ветерани зіштовхнуться з психоемоційною нестабільністю у той час, коли останній аналіз настроїв ветеранів вказує, що лише 50,5% ветеранів вважають цю проблему ймовірною”, — каже Юлія Кіріллова, начальниця навчально-аналітичного відділу Українського ветеранського фонду.

Більше деталей по опитуванню можна переглянути на сайті Українського ветеранського фонду.

Опитування проведено 2-5 березня 2024 року. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Інформація на сайті Українського ветеранського фонду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних