Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

У Харківській області триває інформаційно-просвітницька кампанія з популяризації сімейного влаштування дітей.

Дата: 05.04.2024 08:42
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

 

 

У межах кампанії розміщено інформаційні білборди, сітілайти та постери з контактами новоствореної гарячої лінії, також здійснювалося смс-сповіщення.

За словами заступниці начальника Харківської ОВА Віти Ковальської, на Харківщині 2979 дітей виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників, які є їхніми родичами або знайомими. Також функціонує 137 дитячих будинків сімейного типу та 226 прийомних сімей, в яких – 1353 дитини та осіб з їх числа (у віці від 18 до 23 років). Майже кожна третя дитина, яка має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, виховується саме в ДБСТ або в прийомній сім’ї. Поза сімейними формами виховання перебувають 119 дітей.

З початку функціонування на безоплатну «гарячу лінію» з питань альтернативних форм сімейного виховання надійшло 1295 дзвінків. Громадяни можуть звертатися у будні з 9:00 до 17:00 за номером 0 800 300 823.

Також вже 259 людей зареєстрували як потенційних кандидатів для створення нової сім’ї або у патронатні вихователі. З них бажають стати усиновлювачами 147 осіб, опікунами – 51 людина, піклувальниками – 36 жителів; прийомними батьками – дев’ятеро осіб, батьками-вихователями – троє людей, патронатними вихователями – 13 жителів.

Громади Харківського району також активно співпрацюють із ЮНІСЕФ у напрямку сімейного влаштування дітей.

У Пісочинській громаді у співпраці з ЮНІСЕФ реалізуються заходи з впровадження підходу «Кращий догляд для кожної дитини». Громада стала однією з 12 представників, які долучилися до цього проєкту. Так, завдяки ЮНІСЕФ отримано необхідні меблі та обладнання для облаштування відділення інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми та проводиться робота зі створення Центру життєстійкості.

Крім цього, на території Пісочинської громади у межах Фундації Олени Зеленської «Адреси дитинства» реалізували проєкт будівництва житла для розміщення ДБСТ Дрильчуків. Раніше ця родина проживала в селищі Дворічна Куп’янського району, але через воєнну агресію рф вони втратили свою домівку. Наразі сім'я проживає в смт Коротич Пісочинської громади.

Харківська обласна військова адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних