Презентовано новий збірник рецептур для шкільних їдалень
Збірник на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олена Зеленська, розробила команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Культура їжі I Cult Food Ievgen Klopotenko.
Понад 600 страв традиційної української та світової кухні, зокрема зі шкільного меню європейських країн.
Усі страви розроблені спільно з провідними нутриціологами та технологами України та враховують актуальні потреби дітей у харчуванні. У збірнику є понад 80 альтернативних рецептур без лактози та глютену, а у кожній технічній картці вказані наявні алергени.
Сам збірник складається не тільки з покрокових рецептів, а й технічних карток, що значно полегшать роботу шкільних кухарів. Вони адаптовані до різних форматів приготування: і на старому обладнані, й на сучасному. Кожна страва супроводжується прикладами подачі та оформлення.
Друковані примірники безоплатно передадуть у заклади освіти, а онлайн книжку можна вільно переглянути на порталі «ЗнаЇмо» (https://bit.ly/49CiPAc) та на сайті Cult Food.