A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

У межах програми «єВідновлення» сім’я з Чугуєва придбала нове житло у Харкові

Дата: 23.04.2024 11:02
Кількість переглядів: 20

 

У межах програми «єВідновлення» сім’я з Чугуєва придбала нове житло у Харкові

На Харківщині за програмою «єВідновлення» 317 жителів придбали нове житло, зокрема 246 квартир та 71 приватний житловий будинок. Серед них – і родина Гріценків з Чугуєва.

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, загальна вартість придбаного житла становить 539 мільйонів гривень, з них оплачено житловими сертифікатами понад 529 мільйонів гривень. 

«Понад 30 житлових об‘єктів отримувачі компенсації придбали в інших областях: найбільше у Київській, Львівській, Дніпропетровській та Полтавській. Водночас для ремонту житла у межах держпрограми 18 тисяч людей отримали 1,65 мільярда гривень компенсацій», – зазначив Олег Синєгубов.

Будинок подружжя Андрія та Ірини Гріценків окупанти зруйнували 17 вересня 2022 року. Тоді від ракетного удару загинула і їхня 11-річна донька Анастасія.

Андрій Гріценко розповів, що на момент влучання в будинок, вони з дружиною закуповували та розвозили продукти для людей, оскільки по місту ще були проблеми з постачанням. 

«Зазвичай, Ірина сама розвозила допомогу, але того разу я поїхав з нею, щоб допомогти все повантажити в машину. Потім я вже повертався пішки з базару, коли почався обстріл. Відразу зателефонував доньці, аби та заховалася, але зв’язок обірвався.  Виявилося, що від сильного вибуху доньку викинуло аж на дах сусіднього будинку, з якого вона знов упала. Ракета влучила прямо у фундамент, очевидці розповідали, що будинок аж підлетів від землі та розірвався у повітрі. Від внутрішньої кровотечі Настюша загинула в лікарні», – поділився Андрій Гріценко.

Після трагедії Андрій та Ірина переїхали в Харків до його матері. Згодом неподалік від її будинку підшукали квартиру, яку придбали завдяки житловому сертифікату «єВідновлення».

«Напевно, ми в п’ятірці тих, хто першими придбали нове житло саме в Харкові. Бо коли прийшли в агентство нерухомості, то після нашої успішної угоди, ще консультували їх для роботи з іншими учасниками. Я чув, що деякі люди бояться заключати угоди в межах програми, але хочу запевнити, що все працює. Гроші гарантує наша держава і вона їх виплачує», – додав учасник програми «єВідновлення».

Наразі подружжя планує робити ремонт в квартирі, адже необхідно облаштувати усі кімнати.

«Після всіх випробувань на нашу родину зійшло велике щастя: очікуємо на появу малюка. Коли на УЗІ сказали, що буде дівчинка, то ми вдвох плакали від радості», – сказав Андрій Гріценко.

imageimageimageimageimageimageimage


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних