A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Європейський тиждень імунізації: жителів Харківщині закликають робити обов'язкові щеплення

Дата: 24.04.2024 15:10
Кількість переглядів: 18

 

 

Європейський тиждень імунізації: жителів Харківщині закликають робити обов'язкові щеплення

В Офіційному Медіацентрі Харківської ОВА пройшов брифінг щодо важливості превентивних та обов'язкових щеплень за участі заступниці начальника ХОВА Олени Логвинової і директорки Обласного центру контролю та профілактики хвороб Любові Махоти.

«В умовах збройної агресії рф проти нашої держави імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров'я українців багато в чому залежить від рівня охоплення щепленням в країні», – зазначила Олена Логвинова.

Вона нагадала, що згідно Національного календаря щеплень всі діти мають обов'язково отримати вакцину проти 10 інфекційних захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, краснухи, гепатиту В, гемофільної інфекції, епідемічного паротиту. Всі відповідні вакцини є в наявності, закуповують за кошти державного бюджету і є безоплатними. 

«Всі дорослі кожні 10 років мають поновлювати щеплення від дифтерії та правця. Відповідно до календаря вакцинації щеплення можна отримати також безоплатно у сімейного лікаря або терапевта, з яким укладено декларацію. Під час воєнного стану вакцинуватися також можна у найближчому закладі, який надає первинну медичну допомогу», – зазначила Олена Логвинова.

Переривання планової вакцинації навіть на короткий період підвищує ймовірність спалахів небезпечних інфекцій і захворювань, що становить небезпеку для загального стану здоров'я населення, наголосила заступниця начальника Харківської ОВА.

За словами директорки Обласного центру контролю та профілактики хвороб, у 2023 році, в порівнянні з 2022 та довоєнним 2021 роками, показники охоплення щепленням населення Харківщини зросли, проте залишаються недостатніми для забезпечення епідемічного благополуччя в області.

«Рекомендований ВООЗ рівень імунізації населення складає 95%, що забезпечує колективний імунітет. Ми досягли показника понад 95% лише по одній категорії щеплень – це діти 1 року, які отримали вакцину проти кору, паротиту та краснухи. Найнижчий показник охоплення щепленням – серед дорослих: лише 41% повнолітнього населення області вакциноване від дифтерії і правця. Закликаємо населення Харківщини не нехтувати вакцинацією і вчасно робити планові та обов'язкові щеплення», – розповіла Любов Махота.

 

imageimage


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних