Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

На Харківщину з робочим візитом прибув Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Мартін Єґер

Дата: 05.05.2024 12:23
Кількість переглядів: 15

 

 

На Харківщину з робочим візитом прибув Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Мартін Єґер

Спільно з Віце-прем’єр-міністром з відновлення України – Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Мартін Єґер відвідали Каразінський університет, підземну школу та енергетичні об’єкти Харківської області.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов та Харківський міський голова Ігор Терехов розповіли про оперативну ситуацію в регіоні та найактуальніші потреби. 

«Це вже не перший мій візит у Харків. Вражений, що за короткий проміжок часу вдалося відкрити першу підземну школу в місті. Сьогодні росія хоче перетворити Харків у місто привид. Росія боїться Харкова, адже він є символом української незалежності і свободи. Саме тому Харків має для Німеччини особливе значення і тому будемо дбати про місто. Німеччина підтримує Україну в питанні оборони. Ведемо перемовини з нашими партнерами і сподіваємося, що вони теж зі свого боку зроблять поставки, зокрема, і систем ППО», – зазначив Мартін Єґер.

Зокрема, Німеччина допоможе Каразінському університету замінити 500 вікон, які були розбиті внаслідок російської атаки на початку січня. Також планують підтримати регіон у відновленні енергетичних потужностей ТЕЦ і підстанцій.

Окрім того, Мартін Єґер анонсував додаткові системи Patriot, IRIS-T та нові системи протиповітряної оборони малого радіуса дії Skynex.

«Сьогодні ми говорили про три головні напрямки. Перший – це, звичайно, статут протиповітряної оборони. Другий – підготовка до зими, зокрема, децентралізована модель постачання електроенергії і тепла. Харків робив навіть перед цим опалювальним сезоном такі кроки. Проте тоді це стосувалося окремих районів, а нам потрібно, щоб все місто незалежно від обставин було забезпечено  найнеобхіднішим. Третій – допомога Німеччини в інших галузях, проговорили детальний план міжнародних конференцій та координаційних зустрічей, на яких будемо розв'язувати конкретні питання», – розповів Олександр Кубраков.

Як наголосив начальник ХОВА, російські війська щоденно обстрілюють регіон, зокрема і обласний центр.

«Хочу подякувати Збройним Силам України, силам протиповітряної оборони, які захищають Харківщину. Українські воїни так само стримують ворога і на Куп'янському напрямку, там він поновив активні штурмові дії. Хочу подякувати Офісу Президента, Уряду, Міністерству відновлення та Уряду Німеччини за підтримку проєктів, які реалізуються на Харківщині навіть у таких умовах. Нещодавно було видано Постанову про фінансування перехідних об'єктів з 2023 року. 90% – це житловий фонд по області і місту Харків», – сказав Олег Синєгубов.

imageimageimageimageimage


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних