Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Правова допомога

Аліменти на одного з подружжя до досягнення дітей трьох років.

Згідно Сімейного кодексу України дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання від чоловіка - батька дитини до досягнення дитиною 3-х років. Таке ж право має чоловік, з яким проживає дитина, від дружини - матері дитини до досягнення дитиною трьох років. Якщо дитина має вади фізичного або психічного розвитку, той, з ким проживає дитина, має право на утримання від чоловіка або дружини до досягнення дитиною 6-ти років. Право на утримання реалізується незалежно від того чи був укладений шлюб.

11:08:31 15.03.2021

Чи часто жінки та чоловіки зустрічаються з дискримінацією?

Чи часто жінки та чоловіки зустрічаються з дискримінацією? Чи багато з нас взагалі можуть ідентифікувати цю проблему в побуті? Щоб вирішувати проблему, потрібно її бачити, знати нормативну базу та інструменти захисту своїх прав. Сучасна державна політика щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків спрямована на недопущення дискримінації. Для цього було прийнято ряд законів. Тож нормативно-правова база складається з Конституції України, Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» тощо.

10:46:59 12.03.2021

Права громадян у сфері охорони здоров’я?

Якщо права пацієнта порушено, він має можливість звернутись до посадових осіб закладу охорони здоров’я з метою висловлення своїх пропозицій, зауважень чи скарг щодо діяльності медичних працівників, які порушують їх права, чи інших несприятливих для пацієнта обставин. Скаргу з приводу порушення прав пацієнта може бути подано як в усній так і в письмовій формі, однією особою або групою осіб (колективно).

13:55:13 01.03.2021

Облік трудової діяльності в електронному форматі:Яких змін чекати найближчим часом.

На початку лютого Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Поки документ не підписаний президентом та не опублікований, тобто чинності не набув. Проте і роботодавцям, і працівникам слід бути готовими до змін.

10:34:09 24.02.2021

Алгоритм дій при втраті поштового відправлення.

Трапляються випадки, коли оператори поштового зв’язку втрачають поштові відправлення. Відділ «Золочівське бюро правової допомоги» розповідає про алгоритм дій, спрямованих на повернення втраченої посилки або виплату відшкодування.

11:36:23 16.02.2021

Вас турбують колектори: що робити?

В наш час у громадян дуже часто виникає багато питань, пов’язаних з випадками незаконних дій колекторів, а саме безпідставних телефонних дзвінків з погрозами про повернення коштів, взятих у кредит, візитів представників колекторських компаній до осель громадян, залякування родичів, надсилання «листів щастя» з вимогами про повернення коштів, погрозами та інше. 

14:03:39 09.02.2021

Договір про припинення права на аліменти.

Однією з форм матеріального утримання дитини, що не досягла повноліття, є аліменти – кошти на утримання дитини, які визначаються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі. Однак батьки, які не бажають або з інших підстав не мають змоги виконувати обов’язок грошового утримання своїх дітей до їхнього повноліття (наприклад, відсутність стабільного заробітку, постійне місце проживання у іншій країні тощо), можуть врегулювати питання сплати аліментів у спосіб, визначений статтею 190 Сімейного кодексу України, яка передбачає можливість укласти договір про припинення права на аліменти у зв?язку з передачею на користь дитини права власності на нерухоме майно.

13:52:53 05.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних